aardbeien sinaasappel likeur

aardbeien sinaasappel likeur

Algemeen


persons : nvt
time : 1 week- bewaren 4 weken
book : Tv programma Koken met van Boven

Ingredienten

ingrediƫnten voor de aardbeien-sinaasappel likeur
250 gr aardbeien, in stukken gesneden , kroontjes verwijderd
700 ml wodka
schil van een halve sinaasappel (takjes tijm , dragon, rozemarijn of venkelzaad is ook lekker)
70g suiker of naar smaak
eventueel extra om te verdunnen
450 ml water
225 gr suiker

Bereiding

Doe de aardbeien met de schinaasappelschillen in een afsluitbare glazen (weck)pot van ongeveer 1 liter inhoud en giet de wodka erop. Sluit het deksel en schud de pot. Laat het mengsel 3-4 dagen -uit de buurt van direct zonlicht- op kamertemperatuur staan. Zeef het dan door een fijne doek die u in een fijne zeef heeft gelegd. Een koffiefilter werkt ook goed. De drank kan nu gedronken worden, let op: het is heel sterk! (wodka is 40%).

Wilt u een likeurtje dat wat minder sterk is?

Breng dan 450 ml water aan de kook en los daar 225 gr suiker in op. Roer totdat de suiker is opgelost.
Laat het suikerwater afkoelen en voeg deze dan toe aan de aardbeien likeur.
meng de aardbeienlikeur en het suikerwater. Giet de aardbeien likeur in een schone flesjes.
Ik had de lege wodka fles bewaard om weer te vullen. Daarna had ik nog over om een paar kleine flesje te vullen.

Bewaar tot 2 maanden in de koelkast.