Flammkuchen met biet ei en kaas

Flammkuchen met biet ei en kaas

Algemeen


persons : 6
time : 15 minuten
book : Kookboek: The Big Green Egg Book

Ingredienten

6 kant en klare flammkuchen bodems
4 gekookte bieten
500 gr kaas bv époisses
500 ml creme fraiche
6 eieren
verse nootmuskaat
handje vol verse kruiden
stukje verse mierikswortel

Bereiding

Verwarm je Big Green Egg naar 250 Graden en leg de pizzasteen op het rooster.

Bestrijk de flammkuchen met een dunne laag crème fraîche en leg op de pizzaschep.
Beleg met plakjes biet en kaas en breek in het midden een ei.
Rasp er nootmuskaat over en leg de flammkuchen op de verhitte pizzasteen.

Bak in 5-6 minuten gaar en licht bruin.

Maak af met verse kruiden en vers geraspte mierikswortel.

Opmerkingen:
- Ik kon geen verse mierikswortel bemachtigen. Na heb bakken heb ik met de achterkant van een lepel her en der op de flammkuchen wat mierikswortel uit een potje gesmeerd,prima!
- Je kunt de flammkuchen ook in je oven bakken. Verwarm de pizzasteen in de oven, zet je oven op de hoogste stand, Meestal is dit zo tussen 230 en 250 graden. Misschien moet je de flammkuchen iets langer bakken dan de tijd die dit recept aangeeft.