Tomatensoep met kaas tortellini

Tomatensoep met kaas tortellini

Algemeen


persons : 4 personen
time : 50 minuten
book : Eigen recept & kookboek: Soep bij Janneke thuis

Ingredienten

1,5 kilo rijpe tomaten
2 middel grote uien
40 gr gezouten roomboter
2 blaadjes laurier
750 ml groentenbouilon
1/2 bosje vers Italiaanse kruiden, fijngehakt
50 gr koelverse kaas tortellini p.p.

Bereiding

Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de tomaten in stukken. Smelt in een soeppan de boter en fruit de ui minstens 10 minuten op heel laag vuur, tot de ui zacht en zoet is. Laat de boter en de ui niet kleuren, geef het de tijd!

Voeg de tomaten en de laurier toe. Leg de deksel op de pan en draai het vuur iets hoger. Smoor de tomaten 20-25 minuten zacht.
Het is belangrijk dat de heerlijke tomatensappen vrijkomen, maar dat de tomaten niet bakken.

Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper, zout en verse Italiaanse kruiden. Breng de soep opnieuw aan de kook, kookt de soep draai dan meteen het vuur uit en laat de soep nog even staan zodat de kruiden hun smaak kunnen afgeven aan de soep.

Kook ondertussen de kaas tortillini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet ze af en verdeel ze over de soepkommen of borden. Schenk de warme soep erover en serveer direct.

Opmerking:
- Ik heb de uien en tomaten gesudderd in heerlijke roomboter die verrijkt was met camarque zout, super lekker!
- basis tomatensoep komt uit he kookboek: Soep bij Janneke thuis