Tonijncreme met artisjok

Tonijncreme met artisjok

Algemeen


persons : nvt
time : 10 minuten
book : Kookboek: Allerlekkerst Zomer, blz 24-25

Ingredienten

1 blikje tonijn a 200 gr, uitgelekt
125 ml creme fraiche
2 eetlepels verse Italiaanse kruiden, fijngesneden
100 gr artisjokken harten uit blik
1 eetlepel kappertjes

Bereiding

Met een staafmixer of in keukenmachine tonijn pureren.
Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak erdoor roeren.

Laat de artisjokken hartenuitlekken en snijd deze in kleine stukjes.
Harde kappertjes fijn.
Roer roer beide door de tonijncreme.

Serveer hier vers of geroosterd stokbrood bij.



Tip:
Deze tonijncreme is ook geschikt voor het maken van een sandwich.
Bleg brood desgewenst met ijsbergsla en smeer dik de tonijncreme erop. Afdekken met ijsberg sla en een snee brood.
Goed aandrukken en brood schuin doormidden snijden.