Koolsalade van spitskool

Koolsalade van spitskool

Algemeen


persons : 4 personen
time : 10 minuten + ½ dag op smaak laten komen
book : Tijdschrift: Jumbo juni 2015

Ingredienten

350 gr fijngesneden spitskool
150 gr wortel julienne
1 rode ui, fijngesnipperd
6 zoetzure augurken
4 eetlepels halfvolle slasaus, ik heb 3eeltlepels yogonaise gebruikt aangelengd met 1,5 eetlepel water

Bereiding

Snij de spitskool fijn op een mandoline of kook kant en klaar gesneden spitskool in een zak.
Zo ook de wortels, snijd ze fijn of koop voorgesneden juliennewortel.
Hak de ui fijn.
Hak de augurken fijn.

Meng alles goed door elkaar en laat minimaal een halve dag op smaak komen.

Persoonlijk vond ik de rode ui erg overheersen, dat mag voor mij wel wat minder.
De volgende dag vond ik de koolsalade wel erg lekker van smaak alleen was hij toen niet meer zo knapperig, spitskool is dan toch wel wat slapper dan witte kool.
Voor mij de volgend keer de rode ui eerst besprenkelen met citroensap, zodat hij zijn alle sterkste smaak kwijt is en dan is het helemaal goed.