Chocolade roomkaastaart

Chocolade roomkaastaart

Algemeen


persons : 8-12
time : 20 minuten + afkoelen
book : Kookboek Nigella Lawson: Nigellissima

Ingredienten

250 gr Maria biscuits
75 gr gesmolten boter
400 gr Nutella op kamertemperatuur
100 gr gehakte, geroosterde hazelnoten
500 gr roomkaas op kamertemperatuur
60 gr poedersuiker

1 springvorm van ca.22 cm doorsnede

Bereiding

Breek de biscuits in de kom van een keuken machine, doe de boter erbij en 1 eetlepel Nutella. Druk een paar keer op de pulseknop tot het een samenhangend mengsel wordt.
Doe er 25 gr van de geroosterde hazelnoten bij en blijf op de pulseknop drukken tot je een vochtig en zanderig mengsel hebt.

Doe dit mengsel in je springvorm en druk het op de bodem met je handen of de achterkant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast terwijl je vergaat met de vulling.

Klop de roomkaas en de poedersuiker tot een zacht, glad mengsel. Schraap dan alle Nutella uit de pot door het roomkaasmengsel en blijf kloppen tot alles gemengd is.

Haal de springvorm uit de koelkast. Smeer het Nutella mengsel uit over de biscuitbodem en strijk de bovenkant glad.
Strooi er de rest van de gehakte hazelnoten over, zodat de gehele bovenkant bedekt is. Zet de taart minstens 4 uur of tot de volgende dag in de koelkast.

Serveer voor het beste resultaat de taart regelrecht uit de koelkast. Maak vlak voor je de taart eet de vorm los, maar laat de taart op de bodem van de vorm staan. Doop om de taart te snijden een scherp mes in koud water, veeg het droog en doop het weer in het water, elke keer dat je een nieuw stuk af wilt snijden.
Wanhoop niet, de taart ziet er misschien teleurstellend plat uit zolang hij heel is, maar wanneer hij in plakken gesneden wordt komen zijn donkere diepte aan het licht.