Lollie van geglaceerde pate

Lollie van geglaceerde pate

Algemeen


persons : nvt
time : 10 minuten + afkoelen
book : Eigen recept

Ingredienten

roompaté
50 ml balsamicoazijn
1 gelatine blaadje (of nog makkelijker wat agar agar)

Bereiding

Maak bolletjes pate van 30 gr.
Maak je handen vochtig en rol er mooie bolletjes van. Leg de bolletjes in de vriezer zodat ze een beetje harder en koel worden.
Wanneer de balletjes half bevroren zijn de stokjes erin steken.

Laat het gelatine blaadje weken in koud water
Verwarm de balsamico azijn en los hier de gelatine in op.
Laat afkoelen, maar houd het in de gaten.
Als de saus dikker wordt de pate balletjes in de saus leggen en voorzichtig de saus eroverheen scheppen. Net zolang herhalen totdat de balletjes een mooie glans laag hebben verkregen.

Garneer het gerecht naar eigen keuze met bv gehakte nootjes of wat je lekker/leuk vindt