Prinsessen cakejes

Prinsessen cakejes

Algemeen


persons : 12 stuks
time : 60 minuten + afkoeltijd
book : Eigen recept

Ingredienten

250 gr cakemeel
200 gr boter
200 gr witte basterdsuiker
3 eieren
50 ml melk

pakje rolfondant
prinsessen versiering
snoepjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 Gr.C


Klop de boter met een mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de witte basterdsuiker en meng het geheel tot een mooie gladde massa.
Klop de eieren er een voor een doorheen en mix het geheel gedurende 3 minuten op de hoogste stand.
Voeg de melk toe en meng die erdoorheen. Voeg de cakemeel in gedeeltes toe en mix op het laatst nog 1 minuut op de hoogste stand.

Vul de papieren cakevormpjes met 45 gr beslag.
Als je alleen maar cakejes wilt bakken dan is het gewicht niet zo heel erg belangrijk, wil je cupcake-jes maken dan is het wel zo mooi als ze allemaal even groot zijn.

Plaats de cupcakes op het rooster en schuif deze in het midden van de voorverwarmde oven.

Bak de cakejes in zo’ n 20-30 minuten mooi goudbruin. Prik met een saté prikker erin om te controleren of ze gaar zijn. De prikker moet er mooi schoon uitkomen.

Laat de cakejes afkoelen

Rol de rolfondant uit tot een dunne laag. Steek hier met leuke stekers vormpjes uit en plak deze met behulp van een beetje water op de cakejes.
Versier het rolfondant naar keuze.

Opmerking: Mijn kleindochter van 4jr heeft zich prima vermaakt op een regenachtig zomerdag!