Quiche zalm dille kappertjes

Quiche zalm dille kappertjes

Algemeen


persons : nvt zie onderaan recept
time : 60 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

3-5 plakjes bladerdeeg
2 ons gerookte zalm*
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels paneermeel
1 ruime eetlepel verse fijngehakte dille
100 ml room
75 gr kaas
3 eieren

* ook lekker om 100 gr verse zalm en 100 gr gerookte zalm door elkaar te mengen.

Bereiding

Springvorm bekleden met bladerdeeg. Gebruik je 5 plakjes bladerdeeg dan hoef je ze niet uit te rollen. Ik maak de quiche tegenwoordig met 3 plakjes deeg, Ik rol het deeg uit, uiteraard wordt daardoor de bodem ook dunner. Doe wat je zelf het lekkerst vindt!

Bestrooi het bladerdeeg met de paneermeel en prik met een vork gaatjes in het deeg.

Snij de zalm fijn.
Hak eventueel als je grote kappertjes hebt deze wat fijner.
Hak de dille fijn
Kaas raspen.
Eieren los loskloppen en room toevoegen.
Kaas erdoor roeren, peper en zout is niet nodig, de zalm is al zout genoeg
Zalm, dille en kappertjes over het bladerdeeg verdelen en de ei mengsel erover schenken
In voorverwarmde oven 200 gr C. in 45 minuten bakken.

Opmerking: Ik heb een langwerpige quichevorm van 35x11 cm gebruikt met losse bodem.
Klik hier om te zien wat ik bedoel. Heb je de geen langwerpige vorm gebruik dan gewoon een ronde, misschien heb je dan wel een plakje bladerdeeg extra nodig.

Aantal personen: Je kunt uit deze quiche 14 middelgrote of 28 kleine hapjes snijden

Foto: de onderste quiche is deze zalmquiche, de bovenste quiche is met ham