Knapperige koolsalade

Knapperige koolsalade

Algemeen


persons : 4-6
time : 10 minuten
book : Tijdschrift Allerhande no 3 2013

Ingredienten

¼ witte kool
1 courgette
2 handappels
1 rode peper
4 grote augurken
6 eetl yoghurt
1 flinke eetlepel Zaanse mosterd
sap van 1 citroen
extra vierge olijfolie
peterselie fijngehakt, hand vol
klein handje gezouten pinda’s

Bereiding

Rasp de appel, courgette en kool op de grove rasp van je keukenmachine en doe alles in een grote salade kom*
Snij de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes, snij de augurk fijn en hak de peterselie fijn, voeg toe aan de salade

Maak een dressing van de yoghurt, citroensap, mosterd en voeg wat olijfolie toe zodat de dressing mooi romig wordt.

Roer de dressing goed door de salade.

Zet de salade afgedekt weg tot gebruik.

Hak de gezouten pinda’s in kleine stukjes en strooi deze over de salade vlak voor het serveren zodat de salade een mooie bite krijgt.

* Heb je geen keuken machine, het kan uiteraard ook met een handrasp

Bevat p.p
250 kcal.
6 gr eiwit
17 gr vet
15 gr koolhydraten