Hete rode kool salade

Hete rode kool salade

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten + 1 uur koelen
book : Kookgids: Lichte gerechten

Ingredienten

salade:
1/2 kleine rode kool
1 grote wortel
2 rode appels
1 eetl citroensap
100 gr magere cheddar, geraspt

dressing:
3 eetl. magere mayonaise
3 eelt magere yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
1 theel. paprikapoeder
1-2 theel. chilipoeder
1 snufje cayennepeper ( naar keuze)
zout en peper

ter garnering:
1 rode Spaanse peper, in ringetjes

Bereiding

Snijd de rode kool in tweeën en verwijder de kern. Snijd de kool fijn boven een kom.
Schil de wortel en rasp hem fijn.
Meng de wortel met de kool.

Verwijder de klokhuizen uit de appels en snijd de appel (met schil) in blokjes.
Meng de appelblokjes met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
Schep de appel door de kool en de wortel.

Pel de ui en snipper hem. Roer de ui met de kaas door de koolsalade.

Meng voor de dressing de mayonaise, de yoghurt, knoflook en paprikapoeder. Voeg naar smaak chilipoeder en cayennepeper toe.
Hoe meer u toevoegt, hoe pittiger de salade wordt.
Breng daarna op smaak met zout en peper.

Schep de dressing door de salade. Dek de salade af en zet hem 1 uur koel weg zodat de smaken tot hun recht kunnen komen.

Serveer de salade met de Spaanse peper.

Dit gerecht bevat 200 kcal en 8,5 gr vet p.p.

Foto:
De foto is gemaakt voordat de dressing die erop ligt erdoor gemengd is.

Opmerking: Door de salade hoorde ook nog een rode ui fijngesnipperd, die was ik vergeten. We hebben het niet gemist !