Sinaasappel room taart

Sinaasappel room taart

Algemeen


persons : 14
time : 90 minuten + koelen tussendoor
book : Diner bij Kees en Marian

Ingredienten

Deeg:
100 gr. koude boter
100 gr. poedersuiker
1 eieren
250 gr. bloem
beetje zout

Banketbakkersroom:
2 vanillestokjes
½ ltr. Sinaasappelsap
150 gr. suiker
4 eidooiers
4 eetl. bloem

vulling:
4 sinaasappels(navels)
4 eetl. paneermeel

Italiaans schuim:
120 ml sinaasappelsap
380 gr. suiker
200 gr. eiwit
pistache pitten

Bereiding

Meng boter, poedersuiker, bloem, zout en eieren en kneed tot een soepel deeg. Verpak in plastic folie en laat 15 min. rusten in koelkast

Beboter een vorm van 30 cm doorsnede goed en rol het deeg uit en bekleedt de vorm (evt. eerst de rand en dan de bodem) Prik de bodem wel even in met een vork en zet in de koelkast tot de vulling klaar is.

Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan het sinaasappelsap met de vanille en de helft van de suiker aan de kook.

Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een beetje van het warme sinaasappelsap door dit eimengsel en giet dan alles weer terug in de pan en laat eventjes zachtjes doorkoken(laat even bluppen)

Verwarm de oven op 180*.

Trek zestes van de sinaasappel en blancheer deze in suikerwater.

Snij dan de sinaasappels mooi vliesloos uit.

Bestrooi de vorm met paneermeel en leg hier de sinaasappelpartje mooi op.
Dan de banketbakkersroom erover en dan ca 30 min. in de oven bakken en dan nog 10 min. laten afkoelen.

Serveer de taart eventueel met Italiaans schuim maar dat is niet noodzakelijk

Voor het Italiaans schuim:
Breng het sinaasappelsap met de suiker aan de kook tot 121*(grote bellen). Klop het eiwit tot stijve pieken. Giet dan druppelsgewijs al draaiende de suikersiroop erbij en klop verder koud.

Vul een spuitzak met gladde mond en garneer met toefjes welke je met de gasbrander bruneert en verder versiert met pistachenootjes en gekonfijte sinaasappelschil