Tomatensalade met garnalen en warme botervis

Tomatensalade met garnalen en warme botervis

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten + koelen
book : Kookboek: Topkoks voor thuiskoks deel 2 en tomatendressing van de kookles

Ingredienten

8 tomaten
60 ml kreeftenfond
2 theelepels maizena
mespunt visbouillon poeder
zout en peper
16 gekookte grote garnalen
1 bos waterkers
4 stukjes botervis
4 eetl kreeftenfond
olijfolie
flinke klontje roomboter (ong 40gr)

klik HIER voor de tomaten gel

rucola dressing
50 gr rucola
75 ml olijfolie
zout
peper

Bereiding

Ontvel de tomaten, snijd ze middendoor en haal de sap en zaadjes er boven een pannetje uit.
Meng de maïzena met 2 eeltlepel kreeftenfond.
Doe de rest van de kreeftenfond bij de tomatensap en breng aan de kook. Bind met de maïzena en breng op smaak met zout en peper en eventueel een mespunt visbouillon poeder
Zeef en laat afkoelen.

Was de rucola en doe deze in de mengkom van je staafmixer. Giet de olijfolie er bij en mix het tot een mooie dressing.
breng op smaak met zout en peper

Snijd het vruchtenvlees van de tomaten in blokjes en pluk de blaadjes van de waterkers.
Doe garnalen, tomaatblokjes en waterkers in een schaal en voeg wat van de tomatendressing toe. (ik heb 4 eelt toegevoegd). zie bij het * wat je eventueel met de rest van de saus kunt doen.
Schep luchtig door elkaar.

Doe een paar druppels olie in een anti aan bakpan.
Bak de stukjes botervis aan beide kanten snel aan op hoog vuur. Bak de vis in zo'n 6 minuten gaar.
Zet het vuur lager.
Blus af met 2 eetl kreeftenfond en een klont boter.
Leg een deksel half op de pan tot de boter is gesmolten.
Schep tussendoor de jus over de vis en bak afhankelijk van de dikte de vis in ongeveer 6 minuten gaar.
Leg de salade in een ring (8-10cm) op de borden.
Verwijder de ring en leg de vis op de tomaten.

Lepel beide dressing soorten omheen.

Tip:
* Je hoeft niet de dressing te maken die ik gebruikt hebt. In het originele recept sprenkelen ze wat van de tomaten dressing eromheen die je in dit recept door de tomaten schep.