Carpaccio met aardappel appel salade

Carpaccio met aardappel appel salade

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

2 vastkokende aardappelen
1 appel
1 eetlepels mayonaise
1 eetlepel creme fraiche
1 grote of 2 kleien augurken
hand vol rucola sla
zout en peper

300 gr ossenhaas

4-6 eetlepels mayonaise
bosje basilicum

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met wat zout.Laat afkoelen en snijd daarna in heel kleine brunoise ( blokjes).

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakken.
Snijd daarna de appel in dezelfde brunoise grote als de aardappel.

Snijd de augurk bruinoise.

Hak de rucola fijn.

Meng de mayonaise en creme fraiche en breng op smaak met wat zout en peper.

Meng alle bovenstaande ingrediënten door de mayonaise en zet weg tot gebruik.
Is de salade iets te droog voeg dan iets meer mayonaise en of crème fraiche toe

Snijd de ossenhaas met een mes in dunne plakken .
Leg elke plak op een stuk huishoudfolie en dek weer af met huishoudfolie.
Sla het vlees uit tot dunne plakken met een vleeshamer of een deegroller.
Leg koel weg tot gebruik.

Maak de rucolacoulis.
Doe de mayonaise in een hoge mengbeker. Voeg de basilicum toe en maak er met behulp van een staafmixer een mooie egale mayonaise van. Is de mayonaise te dik voeg dan een beetje water toe want de dikte van iedere mayonaise is anders. Het moet een beetje vloeibaar worden.
Uiteraard kan je ook de mayonaise zelf maken.

Serveren.
Schep de aardappel-appel salade in het midden van het bord en leg de carpaccio eromheen. Laat wat van de basilicum mayonaise over de salade en het vlees lopen.
Serveer eventueel met wat lekker vers brood.