Blue Berry pancakes

Blue Berry pancakes

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : 'n leuke kookavond gehad bij het kookcollege

Ingredienten

40 gr gesmolten boter
2 eigelen
2 eiwitten
200 ml melk
200 gr zelfrijzend bakmeel
2 mespuntjes zout
2 eetlepels poedersuiker
250 gr blauwe bessen
boter om in te bakken
citroen
jam of ijs naar keuze

Bereiding

Smelt de boter in een steelpan.
Klop de eidooiers schuimig en voeg de melk en de gesmolten boter toe.

Schenk het dooiermengsel al roerende langzaam bij het zelfrijzend bakmeel
Voeg zout toe.

Roer de blauwe bessen door het mengsel.

Smeer een mengkom in met citroensap en droog de kom met keukenpapier ( door het citroensap wordt de kom ontvet)
Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf.

Spatel de stijfgeklopte eiwitten voorzicht door het beslag ( spatelen niet roeren). Laat het beslag 10 minuten rusten
Bak om middelhoog vuur 4x 3 pannenkoekjes. Gebruik bv een juslepel om steeds dezelfde hoeveelheid beslag te gebruiken.
Bak de pannenkoekjes goudbruin en gaar.

Leg drie pannenkoekjes op een bord en schep daar jam of compote naar keuze op.
Ook lekker met een bolletje ijs

Op de foto; boven met kersenjam en de onderste pancake met abrikozen jam.
Die met kersenjam vonden wij het lekkerst !