Knolselderij soep met rode ui crostini

Knolselderij soep met rode ui crostini

Algemeen


persons : 4
time : 35 minuten
book : diner bij John

Ingredienten

3 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentje knoflook, geperst
1 theelepel paprikapoeder
500 gr knolselderij, geschild in stukjes
150 gr aardappel, geschil in stukjes
7 dl groentebouillon van tablet
100 ml kookroom
1 lente uitje in ringen

crostini:
2 rode uien in ringen
75 gr geraspte oude kaas
bruine pistolets of plakjes stokbrood

Bereiding

Verhit de helft van de olie en fruit hieron de ui, knoflook en paprikapoeder.
Voeg de knolselderij en de aardappel toe en bak deze 2 minuten mee.
Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met een deksel op de pan alls in 20 minuten gaar.

Pureer de soep of wrijf hem door een zeef.
Voeg daarna de room toe en breng de soep indien nodig verder op smaak met zout en peper.

Verwarm de grill voor.
Fruit voor de crostini de uienringen in de rest van de olie.
Voeg de suiker en 1 eetlepel water toe en stoof 3 minuten.
Rooster het brood licht onder de grill.
Verdeel daarna de ui en de kaas over het brood en gratineer deze nogmaals even in de oven onder de grill.

Schep de soep in kommetjes, schep de bosui erop en strooi er nog wat paprikapoeder overheen.
Serveer de soep en leg de crostini ernaast.