Romige wintersoep met Hollandse garnalen

Romige wintersoep met Hollandse garnalen

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Diner bij Joop en Ans

Ingredienten

200 gr crème fraîche
175 gr zuurkool naturel
150 gr magere spekreepjes
100 ml olijfolie
1 blokje runderbouillon
1 pakje Hollandse garnalen
1 theelepel kerriepoeder
175 gr knolselderij
1 bosje bieslook
1 teentje knoflook
½ ui
zout en peper

Bereiding

Maak de runderbouillon door het blokje te mengen met 800 ml water. Verwijder de schil van de knolselderij en snij in blokjes.
Snipper het uitje en hak het teentje knoflook fijn. Verhit in een pan een laagje olie en bak hierin de ui, knoflook en knolselderij even aan zonder dat ze verkleuren.
Bak de zuurkool een minuut mee en blus het geheel af met de runderbouillon.
Breng het mengsel aan de kook doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes door pruttelen.

Bak ondertussen de spekjes in een pan totdat ze een mooi bruine kleur hebben. Haal de spekjes van het vuur en snijd ze in mooie fijne blokjes.
Snij de bieslook in stukken van 2 cm.
Verwarm in een pan zachtjes de olijfolie en bak hierin op een laag vuur de kerriepoeder 1 minuut. Haal de pan van het vuur. Voeg de spekblokjes en de garnalen toe en roer even door.
Voeg de bieslook toe en laat het mengsel even rusten.

Haal de soep van het vuur en voeg de crème fraîche toe. Pureer de soep met een staafmixer. Wrijf de soep door een fijne zeef om hem helemaal glad te krijgen.
Als de soep te dik is kunt u een scheut water toevoegen.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Schep een volle lepel garnalen-spekmengsel in een soepbord. Schenk hier de soep voorzichtig omheen.
Garneer met wat bieslook.