Vijgen in de hoofdrol

Vijgen in de hoofdrol

Algemeen


persons : 4
time : nvt
book : Eigen recept

Ingredienten

4 vijgen
8 plakjes parmaham
12 macadamianoten
zomertruffel honing
gesuikerde zonnebloempitten
vijgen/dadelazijn
mooi kleine sla blaadjes
geitenkaas
vijgen jam met balsamico

Bereiding

Links boven op het bord ligt een veeg van mijn vijgenjam met balsamico.

Scheur de plakjes parmaham doormidden en drapeer deze leuk over de borden.

Was de vijgen en snijd ze in vieren. Leg de vijgenpartje tussen en op de ham.

Verbrokkel de geitenkaas en leg 2 stukjes op het bord (bijna niet te zien op de foto, wit op wit)

Druppel wat van de zomertruffel honing over de geitenkaas en her en der over het bord.
Druppel ook wat van de vijgen-dadel azijn over het bord en wat op de verse vijgen.
Maak het bord af met macadamianoten en de gesuikerde pijnboompitten ( gewone pijnboom pitten kan ook).

Leg her en der een mooi slablaadje voor de kleur en contrast.

Opmerkingen;
-De dadel vijgen azijn heb ik van mijn 'oude' buurvrouw gekregen, ik bedoel de buurvouw van waar ik eerst woonde ;-)
Ik krijg daar regelmatig heerlijk azijn-tjes van die zij uit Duitsland meeneemt !
- De zomertruffel honing is verkrijgbaar in delicatessen zaken of bij de groothandel, deze komt van de Sligro.
-Zie hier voor het originele recept.