
: nvt
: 30 minuten + afkoelen
: Eigen recept
800 gr vijgen*
320 gr geleisuiker
50 ml balsamico azijn
* ik heb het soort Bursa Black gebruikt, die had een mooie diepe paarse kleur
Was de vijgen en verwijder het harde stukje boven aan.
Snij de vijgen en stukjes en maak ze daarna met behulp van een blender fijn.
Doe de gepureerde vijgen in een pan en voeg de geleisuiker toe.
Breng alles aan de kook, het kookt pas als je er met een lepel door roert en de jam aan de kook blijft.
Kook de jam 2-3 minuten goed door.
Roer de laatste minuut de balsamico azijn erdoor.
Schep de jam in goed schoongemaakt potten en draai de deksel erop.
Zet de pot 5 minuten op z’n kop weg.
Zet de potten weer rechtop en laat ze volledig afkoelen.
Label de potten en zet ze koel en donker weg tot gebruik.
Dit recept was voldoende voor 4 potjes van 228 ml
Serveertip:
- lekker op een geroosterd broodje met geitenkaas
- lekker bij een kaasplankje