Aardbei rabarber compote jam

Aardbei rabarber compote jam

Algemeen


persons : nvt
time : 45 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

750 gr rabarber, schoongemaakt
350 gr aardbeien, schoongemaakt
440 gr geleisuiker

Bereiding

Snij de helft van de rabarber in kleine stukjes.

Pureer de andere helft van de rabarber fijn in een blender of met de staafmixer.

Snijd de aardbeien in stukjes.

Doe de fijngehakte rabarber, de gepureerde rabarber en de aardbeien in een pan. Voeg de geleisuiker toe.

Breng het geheel al roerend aan de kook.
De jam kookt pas als de kookbubbels niet meer verdwijnen als je erdoor heen roert.

Kook de jam 3 minuten.

Schep de jam in goed schoongemaakt potten en draai de deksel erop.
Zet de pot 5 minuten op z’n kop weg.

Zet de potten weer rechtop en laat ze volledig afkoelen.

Label de potten en zet ze koel en donker weg tot gebruik.

Dit recept was voldoende voor 6 potjes van 228 ml.