Thaise kokossoep (Tom Ka kai)

Thaise kokossoep  (Tom Ka kai)

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Gedeelte uit een kookles menu

Ingredienten

6 dl kokosmelk
2 stengels citroengras (Sereh)
1/2 laos wortel (galanga)
4 kaffir blaadjes
1 kleine rode pepers

150 gram kipfilet
75 gram champignons in ¼
75 gram ui ¼
75 gram kleine tomaten ¼

1-2 theelepels suiker
2 eetlepels citroensap
1-2 eetlepels vissaus (Nam Plah)

2 eetlepels gehakte koriander blad

Bereiding

1. Snij de sereh, de laos en de rode pepers in grove stukken en voeg de kaffir blaadjes toe.
2. Doe dit in een pan en giet er de kokosmelk op, Breng dit langzaam aan de kook en laat 15 minuten trekken.
3. Verwijder de sereh, laos en kaffir blaadjes. Bewaar de kaffir blaadjes.
4. Voeg dan de in plakjes gesneden kipfilet toe en de in kwarten gesneden champignons, ui en tomaten. Dit moeten hapklare grootte hebben.
5. Breng op smaak met suiker, citroensap en vissaus. Roer voorzichtig tot alles gaar is.
6. Verdeel over de soepkoppen en bestrooi als laatste met gehakte koriander. Als je het leuk vind dan kan je het blaadjes kaffir weer in de soep steken.

Deze soep is makkelijk te maken en heeft een lekkere pittige nasmaak.
Heerlijk voorgerecht voor een Oosters getint menu, maar deze soep zal ook heerlijk smaken op een zomerse avond.