: 4
: 45 minuten
: Eigen recept
300 gr spruiten
600 gr aardappelen
melk
boter
nootmuskaat
zout
1 theel. kippenbouillon poeder
Kook de aardappelen gaar in 20 minuten
Kook de spruiten gaar in 15 minuten.
Doe de spruiten in een keukenmachine en pureer ze tot moes.
Als dit moeilijk gaat voeg dan wat melk toe.
Druk de aardappelen door de aardappelzeef.
Verwarm de melk met de boter en kippenbouillon poeder en roer deze door aardappelen en meng tot een half natte puree, niet te nat want de spruiten moeten er nog door.
Breng de puree goed op smaak.
Voeg de spruiten moes toe, is de puree te droog voeg dan nog wat melk of boter toe.
Deze puree heet dan mousseline en moet zo romig zijn dat je hem zonder jus zou kunnen eten.
Op de foto:
- Spruiten mousseline gegarneerd met geserveerd met hertenbiefstuk en gebakken appel Gewokte spruiten gratin
- Ook erg lekker met Konijn op z'n limburgs