Pompoensoep uit Malawi

Pompoensoep uit Malawi

Algemeen


persons : 8-10 personen
time : 45 minuten
book : Diner bij Kees en Marian/ Kookboek Topkoks voor thuiskoks deel 2

Ingredienten

3 el boter
1 ui, gesnipperd
2 wortels, in stukjes
½ eetl. geraspte gemberwortel
½ eetl nootmuskaat
1 theel groene curry pasta
1 liter kippenbouillon
1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
500 gram pompoen, in stukken (met of zonder schil)
400 ml kokosmelk
200 ml slagroom
300 ml verse sinasappelsap
sap van 1 limoen
handje vol verse koriander

Bereiding

Fruit de ui 5 minuten in de boter op middelhoog vuur.
Voeg de wortel, gember, nootmuskaat en currypasta toe en fruit even mee.
Voeg vervolgens de bouillon, sereh, pompoenstukjes en kokosmelk toe (hou een klein beetje achter ter garnering) en breng aan de kook.
Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

Verwijder het citroengras. Voeg de room toe en laat zachtjes koken tot de pompoen helemaal zacht is.
Haal de pan van het vuur en voeg de sinaasappelsap toe. Pureer de soep tot hij romig is en garneer af met koriander druppeltjes kokosmelk.

wijntip: Elzas wijn