Pompoen cake - Pumpkin bread

Pompoen cake - Pumpkin bread

Algemeen


persons : 12-20
time : 90 min
book : Recept van Amanda

Ingredienten

400 gr bloem
1 theel. zout
400 gr suiker
2 theel. baking soda
500 ml pompoenpuree *
240 ml olijfolie
4 eieren
260 ml water
2 theel. nootmuskaat
2 theel. kaneelpoeder
2 theel. piment poeder
250 gr gehakte walnoten

* zie onderaan receptuur

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 Graden C.
Zeef de bloem en voeg zout, suiker en baking sado toe en meng door elkaar.

Meng de pompoenpuree, de olie, eieren, water en specerijen.
Voeg het bloemmengsel toe en roer door elkaar.
Roer de walnoten erdoor.

Giet het mengsel in een goed beboterde cakebakblik.
Bak 50-60 minuten totdat een sateprikker er droog uitkomt.

Haal de pompoencake uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Snij plakken van de cake en besmeer ze indien gewenst met wat boter.

Opmerking :
- Deze hoeveelheid was bij mij thuis voldoende voor 1 groot en 1 klein cake blik
- Op de foto Amanda's Pumpkin bread, zij bakt hem in een glazen broodformaat schaal.
- Deze pumpkin bread hebben we gegeten bij het Thanksgiving breakfast.
- Amanda serveerde daar honingboter bij.


* Pumpkin puree is in de USA kant en klaar in blikjes te koop in de supermarkt. Hier is het soms verkrijgbaar in speciaalzaken.
Pompoenpuree is makkelijk zelf te maken en wat je overhoud is goed in te vriezen.