Chocoladetaart met gember mascarpone

Chocoladetaart met gember mascarpone

Algemeen


persons : 8-10
time : 60 minuten + koelen
book : Gedeelte uit een kookles menu

Ingredienten

200 gr pure chocolade
200 gr boter
250 gr suiker
5 eieren
20 gr bloem

250 gr mascapone
5-8 bolletjes gemberconfit

Bereiding

Verwarm de chocolade, boter en suiker au bain marie.
Roer de eieren er een voor een met een houten spatel door.
Voeg de bloem toe en klop met een garde tot het beslag glad is.

Bekleed een springvorm met bakpapier.
Giet het chocolademengsel erin en bak de taart af in 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170Gr.C.

Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen.

Snij de gemberconfit ragfijn en meng deze door de mascarpone, proef en voeg eventueel wat gembersiroop uit het potje toe.

Serveertip en op foto: In whiskey gepocheerde peer

Tip:
- Smelt nog wat chocolade met flink wat poedersuiker en glaceer de taart hiermee af of
- Bestrooi de taart met poedersuiker of
- Bestrooi het bord mooi met cacaopoeder