: 8-10
: 60 minuten + koelen
: Gedeelte uit een kookles menu
200 gr pure chocolade
200 gr boter
250 gr suiker
5 eieren
20 gr bloem
250 gr mascapone
5-8 bolletjes gemberconfit
Verwarm de chocolade, boter en suiker au bain marie.
Roer de eieren er een voor een met een houten spatel door.
Voeg de bloem toe en klop met een garde tot het beslag glad is.
Bekleed een springvorm met bakpapier.
Giet het chocolademengsel erin en bak de taart af in 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170Gr.C.
Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen.
Snij de gemberconfit ragfijn en meng deze door de mascarpone, proef en voeg eventueel wat gembersiroop uit het potje toe.
Serveertip en op foto: In whiskey gepocheerde peer
Tip:
- Smelt nog wat chocolade met flink wat poedersuiker en glaceer de taart hiermee af of
- Bestrooi de taart met poedersuiker of
- Bestrooi het bord mooi met cacaopoeder