Griekse witte kool salade

Griekse witte kool salade

Algemeen


persons : 4
time : 40min + 2 dagen rsuten
book : Kookboek: Greek cookery from the Hellenic heart van George Calombaris

Ingredienten

25 ml Attiki honing
50 ml extra vierge olijfolie
200 ml witte wijn azijn
200 gr kool, heel fijn gesneden
extra vierge olie
zout, naar smaak
Griekse zwarte olijven

Bereiding

Klop van de honing, extra vergine olijfolie en azijn een dressing.

Stoom de witte kool 3 minuten en spoel deze daarna meteen in ijskoud water.

Giet het de dressing over de kool.

Doe de kool over in een afgesloten pot en laat minimaal 2 dagen op smaak komen.

Serveren, schep de koolsalade uit het vocht. Besprenkel met wat olijfolie en wat zout. Garneer eventueel af met heerlijke zwarte Griekse olijven.

Opmerking: In het orginele recept werden ook wortelen, bloemkool en bleekselderij gestoomd en erdoor gemengd.