Peren in marsala en honingwalnoten met gorgonzola

Peren in marsala en honingwalnoten met gorgonzola

Algemeen


persons : 6-8
time : 10 minuten
book : Kookboek: Nigella Lawson- Nigella Express

Ingredienten

30 ml olijfolie ( geen extra vierge)
2 peren
45 ml marsala
30 ml honing
50 gr halve walnoten
500 gr rijpe gorgonzola op kamertemperatuur

Bereiding

Laat de olie heet worden en een grote koekenpan terwijl je de peren elk in acht partjes snijd.

Bak de peren 3 minuten per kant. Klop ondertussen de marsala en de honing in een kop.

Giet wanneer de peren hun baktijd gehad hebben het mengsel van marsala en honing in de pan en laat het vocht rond de peren lopen.
Laat de peren, omgewenteld in de stroop even smoren.
Haal de peren uit de pan en schik deze op voorverwarmde borden.

Strooi de halve walnoten in het donkere vocht wat is overgebleven in de pan. Roerbak de walnoten 1 minuut, totdat ze kleverig zijn en bruin beginnen te worden.
Schep de walnoten op het bord en leg er een stukje gorgonzola bij.