Rode bieten met wijting en mierikswortel ijs

Rode bieten met wijting en mierikswortel ijs

Algemeen


persons : 4
time : 30 + ijs maken
book : Gedeelte uit een kookles menu

Ingredienten

4 rode bieten
4 wijting filets met huid
salsa verde *
mierikswortelijs *
* zie recepten op deze site

Bereiding

Maak de salsa verde, klik HIER voor het recept. ( let op deze dressing is voor 8 personen, dus de hoeveelheden halveren)

Maak de mierikswortel ijs, klik HIER voor het recept. Geen ijsmachine... U kunt ook een mierikswortelsausje maken voor dit gerecht.

Kook de bieten in de schil in 1 uur gar en laat ze afkoelen.
Snijd ze in blokjes

Fileer de vis ( of koop gefileerde vis) en bak deze heel kort op de goede kant in wat boter op een matig vuur.
Keer de vis om en bak de vis op de huidzijde krokant.

Schep wat van de bieten op een bord, leg hier half het gebakken visje op en schep de salsa verde eroverheen en ernaast.
Leg een klein bolletje mierikswortelijs op de vis en serveer direct.

Opmerking: op de kookles hebben we dit gerecht gegeten met schelvis.

Tip: Maak het ijs een paar dagen van te voren.