Koffie ijs

Koffie ijs

Algemeen


persons : 4-6
time : 20+koelen+ijs draaien
book : Kookboek: Zelf ijs maken, recept aangepast

Ingredienten

250 ml melk
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
150 ml espresso koffie*
2 eidooiers
250 ml slagroom
* zie onderaan

Bereiding

Klop het eidooiers met de suiker, vanillesuiker en twee eetlepels melk au bain Marie schuimig.

Haal van de warmtebron en voeg de rest van de melk en de koffie toe.

Laat het afkoelen tot zo’n 4 Gr.

Sla de slagroom lobbig en schep deze door de koude melk-koffie.

Schenk het in je ijsmachine en draai er in zo’n 30-45 minuten ijs van.
De tijd is afhankelijk van het merk/soort ijsmachine.

*Opmerking
-Geen espresso machine, het originele recept was met 300 ml melk, 300 ml slagroom en 1 eetl oploskoffie.
-Geen ijsmachine: Vul een ondiepe bak met het mengsel en zet deze 4-5 uur in de vriezer. Tussentijds regelmatig roeren. De structuur van het ijs zal dan wel niet zo mooi zijn maar het is een redelijk alternatief.