Huisgerookte zalm met mosterd dille saus

Huisgerookte zalm met mosterd dille saus

Algemeen


persons : 6
time : 20 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

750 gr Noorse zalm met vel (100-125 gr .p.)
boter
rookoven
rookmot
½ bakje zeekraal
2 eetl mosterd
1 eetl. mayonaise
2 eetl. vloeibare honing
125 ml crème fraiche
zout & peper
2 eetl. verse dille fijngehakt

Bereiding

Maak het sausje het liefst wat eerder zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Klop voor het sausje de mosterd, mayonaise, honing en crème fraîche goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper en meng er de fijngehakte dille doorheen.

Bak de zalm op de niet vel zijde in wat boter lichtjes aan. Niet te lang de zalm moet van binnen nog rauw blijven.
Leg de zalm op het rooster van je rookoven.

Prepareer de rookoven zoals gewoonlijk:
stukje aluminiumfolie met daarop 1 eetlepel rookmot
afdekschaal met daarop ook weer een stukje aluminiumfolie
rekje met daarop de vis.
schuif de deksel ¼ dicht en steek het vuur onder de rookoven zachtjes aan.
als de rookmot goed begint te roken dan schuif je de deksel dicht.

Rook de vis naar gelang je een rooksmaak wenst. Voor ons is 3 minuten roken voldoende.

Kook wat water en giet deze op de zeekraal. Laat een ½ minuut staan en giet het water af.

Snijd mooie plakjes van de zalm.
Leg de zeekraal op het bord en leg hier de zalm op.
Serveer de saus ernaast.

Opmerking: geen rookoven, koop een goede kwaliteit gerookte zalm.