Knolselderijsoep

Knolselderijsoep

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Tijdschrift: Foodies

Ingredienten

2 groentebouillonblokjes
1 ui
2 teentjes knoflook
3 eetl olie
4 takjes tijm
1 knolselderij
100 ml room
zout en peper

Bereiding

Los de bouillonblokjes op in 1 liter kokend water.
Pel en snipper de ui en 2 teentjes knoflook.
Fruit ze zachtjes in 1 eetlepel olie. Voeg de tijm toe.
Maak ondertussen de knolselderij schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Bak de knolselderij kort mee en blus af met de bouillon.
Kook het geheel in 30 minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg room toe en breng de soep op smaak met zout en peper.

Opmerking: Is de soep te dik, zoals bij mij het geval was, voeg dan wat water toe en eventueel nog een stukje van een bouillonblokje.