Verse tonijn op een tortilla chipje

Verse tonijn op een tortilla chipje

Algemeen


persons : 4
time : 10 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

125 gr super verse tonijn
1 eetl. olijfolie van goede kwaliteit
½ theel. mosterd
½ theel .witte wijnazijn
zout en peper
½ rijpe tomaat in miniblokjes
4 blaadjes blad peterselie fijngehakt
zakje tortilla chip, naturel

Bereiding

Snijd de tonijn in blokjes van ½ cm bij ½ cm. Zet ze koel weg tot gebruik.

Meng voor de marinade de olijfolie, mosterd en witte wijnazijn door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de tomaat doormidden, verwijder de zaadjes en snijd daarna de tomaat in net zo’n kleien blokjes ( of kleiner) dan de tonijn.

Meng tomaat, marinade en tonijn door elkaar.
Laat het geheel op kamertemperatuur komen.

Haal 12 tortillia’s chips uit de verpakking, bewaar de rest voor een andere keer.
Schep op iedere tortilla chipje een beetje van het tonijnmengsel.
Maak torentjes van drie chipjes op elkaar.

Zo presenteer je 1 amuse per persoon waarvan je 3 keer kunt happen.