IJsbergsalade met tonijn

IJsbergsalade met tonijn

Algemeen


persons : 4
time : 10 minuten
book : Kookboek: Sonja Bakker

Ingredienten

2 blikjes tonijn op water a 100 gr
1 kleine krop ijsbergsla
1 paprika, geel
1 kleine courgette
1 tomaat in plakjes
1 teen knoflook
2 eetl. olijfolie
2 eetl. azijn
2 eetl. magere sladressing

Bereiding

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook in plakjes, paparka in reepjes, courgette in blokjes.
Haal de pan na 3 minuten van het vuur en zet weg om af te koelen.
IJsbergsla wassen en in dunne reepjes snijden en in diepe borden leggen.
Daarop het groentemengsel verdelen, tomaten erbij en bedruppelen met een beetje azijn.
Tonijn er netjes op schikken en daarover de magere sladressing gieten.

Serveer de salade met 125 gr gekookte rijst p.p.

Bevat per portie ca. 220 KCal

Variatie:
Kook vastkokende aardappelen gaar en laat ze afkoelen, schep deze met de groenten samen over het ijsbergsla.