Tonijn salade met kikkererwten

Tonijn salade met kikkererwten

Algemeen


persons : nvt, als buffet gerecht gemaakt
time : 15 minuten+marineren
book : Eigen recept

Ingredienten

salade:
800 gr kikkererwten uit blik
4 artisjokkenharten
4 zongedroogde tomaatjes op olie
250 gr rijpe kerstomaatjes, gehalveerd
8 lente-uitjes, in schuine ringentjes
paar blaadjes basilicum, in stukken gescheurd
paar takjes bieslook, fijngeknipt
4 takjes (blad )peterselie, fijngehakt
1 eetlepel zwarte peperkorrels, geplet in de vijzel
2 blikje tonijn op water, uitgelekt
dressing:
6 eetl. olijfolie extra vierge
1 eetl. citroensap of sherryazijn
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 theelepel dijonmosterd
zeezout
vergemalen zwarte peper

Bereiding

Klop in een kom de ingrediƫnten voor de dressing.
Was de kikkererwten en laat ze uitlekken.
Snijd de artisjokharten en de zongedroogde in stukjes.
Meng de dressing door de kikkererwten, artisjok en zongedroogde tomaatjes. Meng alles goed, dek de kom af en zet deze 4 uur in de koelkast.

Voeg vlak voor het opdienen de kerstomaatjes, lente-uitjes, basilicum, bieslook, peterselie en tonijn toe.
Meng alles voorzichtig.