Italiaanse tomaten broodsalade

Italiaanse tomaten broodsalade

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Tijdschrift: Delicious 09-'09, Jamie Olivier

Ingredienten

1 ciabatta brood, in sneden van 2 cm dik*
2 tenen knoflook, gehalveerd
1 kilo gemengde rijpe tomaten**
6 eetl. extra vierge olijfolie
2 eetl. witte balsamico azijn
bosje verse basilicum, blaadjes geplukt
50 gr diepvries doperwten
50 gr diepvries tuinbonen
*Op de foto: bruin zelf gebakken volkorenbrood gebruikt
**Gebruikte tomaten: vleestomaten, pruimtomaten en gele tomaten

Bereiding

Kook de doperwten en tuinenbonen in een pannetje met water 3-4 minuten.
Giet af en spoel ze goed af met koud water.
Het lekkerst is het als je daarna het vliesje van de tuinbonen verwijderd ( dubbel doppen).
Eventjes wat meer werk maar het is zeker de moeite waard, gelukkig zijn het er maar een paar!

Rooster de sneetjes ciabatta in een grote grillpan aan beide kanten.
Wrijf het geroosterde brood helemaal in met de snijkant van de knoflook. Dit lijkt niet zo’n belangrijke stap maar het maakt wel het verschil voor de smaak.

Hak de grotere tomaten in stukken, halveer de kleinere en laat de hele kleintjes heel.
Voeg de afgekoelde erwten en tuinboontjes toe.

Doe de olijfolie en azijn in een kom, voeg zout en peper toe en klop hier een dressing van.
Roer deze dressing door de tomatenmengsel.

Scheur de grote basilicum bladeren in stukken, breek het brood in grove stukken en meng beide door de salade.

Opmerking:
-Je denkt misschien, jammer nu wordt het brood weer zacht. Maar doe het gerust, het is heerlijk!
-Ik heb het recept iets aangepast, in het originele recept moet je een handvol tomaten fijnknijpen met je handen en die met de olijfolie mengen. Dit mengsel daarna door de tomaten met erwten roeren.
.