Frisse zomerse maaltijdsalade

Frisse zomerse maaltijdsalade

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

200 gr rucola of andere sla naar keuze
2 kleine varkenshaasjes
olijfolie om in te bakken
400 gr vastkokende aardappelen
6 perziken
250 gr aardbeien
6 eetl. balsamico azijn
1 eetl. suiker
60 ml kippenbouillon van tablet
allesbinder of maïzena

Bereiding

Kook de aardappelen in 15 minuten gaar, laat ze even afkoelen, snij er grove stukken van en bak deze in wat olijfolie goudbruin.

Maak de aardbeien schoon, snijd ze doormidden en grote aardbeien in vieren.
Voeg de balsamico azijn en de suiker toe en laat dit een paar minuten staan.
Snij de perziken doormidden en wip de pit eruit. Snijd daarna de helften en grove parten.

Bak de varkenshaasje in olijfolie in zo’n 15 minuten rosé. Haal ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie, leg even opzij tot verder gebruik.
Voeg in het achtergebleven bakvet aardbeien, perziken en de kippenbouillon toe. Laat deze op een laag vuurtje opwarmen.
Bindt de saus met wat allesbinder of maïzena.

Snijd de varkenshaas in vingerdikke plakken.

Leg de sla in 4 diepe borden, verdeel de aardappelen, het vlees en de warme perziken met aardbeien over de borden.
Schenk de resterende saus die achterblijft in de pan daarna mooi over het gerecht uit.

Serveertip: Je kunt de salade, die toch wel een beetje zoet is een ‘pittig’ tintje geven door wat uitgebakken spekjes erover te strooien.