Zuurkool taartjes

Zuurkool taartjes

Algemeen


persons : 4
time : 40 minuten
book : Kookboek: 12 maanden lekker eten

Ingredienten

250 gr zuurkool
1 eetl .olie
1 sjalotje, gesnipperd
1 kleine appel
4 plakjes katenspek
2 eieren
50 ml kookroom
zout en peper
4 plakjes bladerdeeg voor hartige taart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.

Ontdooi de bladerdeeg plakjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken.

Bak de plakjes katenspek uit in een droge koekenpan, laat ze afkoelen op keukenpapier en snijd ze daarna klein.

Snipper het sjalotje.
Schil de appel en snijd deze in blokjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak het sjalotje zachtjes uit.
Voeg de blokjes appel en de zuurkool toe, laat het vocht van de zuurkool helemaal verdampen.

Klop de eieren met de room los

Voeg de losgeklopte eieren en de uitgebakken stukjes katenspek toe aan de zuurkool. Breng op smaak met zout en peper.

Bekleed 4 mini ovenschaaltjes met het bladerdeeg en schep de zuurkool hierin.

Bak de taartjes in ca. 20 minuten gaar.
Laat de taartjes iets afkoelen, wip ze uit de vorm en serveer ze.

Serveertip: Lekker met Fazantfilet en calvados saus
.