Aubergine met munt

Aubergine met munt

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten + koelen
book : Kookboek: Culinaria Italia, recept aangepast

Ingredienten

2 aubergine
olie om in te bakken
3 eetl. olijfolie extra vergine
1 teentje knoflook, fijngehakt
6 blaadjes munt, fijngehakt
1 eetl. azijn
3 eetl. broodkruim

Bereiding

Was de aubergine, snijd ze in de lengte in vieren. Verwijder wat van het vlruchtvlees en snijd ze in plakken van 1 cm dikte.

Bak de repen aubergine in een ruime hoeveelheid olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met een beetje zeezout.

Vermeng de olijfolie met de gehakte knoflook en de muntblaadjes, roer hier de azijn door.
Schep dit in een plat bord of schaal en voeg de nog een beetje warme aubergine toe. Meng alles goed door elkaar.

Haal met een stukje keukenpapier de overtollige olie uit de pan en bak daarna de broodkruim een beetje aan in de pan. Strooi de broodkruim over de aubergine. Laat het gerecht afkoelen, dek het daarna af met huishoudfolie en laat het minstens een paar uur trekken ( of een nacht).

Serveer het gerecht koud.

Serveertip: Lekker met gegrild vlees