Gamba’s met guacamole

Gamba’s met guacamole

Algemeen


persons : 12 stuks
time : 15 minuten
book : Tv programma: De kwestie van smaak

Ingredienten

1 sjalotje
wat limoensap om verkleuren van avocado tegen te gaan
1 theel. komijn
1 Spaans pepertje
2 tomaten
1 avocado
½ theel gedroogde koriander
1 gamba per amuse*

van deze hoeveelheid guacamole kan je zeker 12 amuses maken

Bereiding

Hak het sjalotje fijn.
Snij het Spaanse pepertjes doormidden en verwijder de zaadjes, hak het pepertje fijn.
Pers de limoen uit.
Snij de avocado doormidden en verwijder de grote pit. Lepel het avocado vruchtvlees eruit.
Prak dit fijn, voeg limoensap, sjalotje en de Spaans peper toe.

Snij de schil van de tomaten kruislings in en dompel ze 1 minuut onder te in kokend water. Houd ze even onder de koude kraan en ontvel de daarna. Snij ze door, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees daarna in kleine blokjes.

Voeg de blokjes tomaat toe aan de gemengde avocado en zet koel weg tot gebruik.

Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
Bak de gamba’s in een pan of op een grillplaat tot ze mooi rosé zijn.

Schep wat van de guacamole in een bakje of in een borrelglaasje en garneer dit af met 1 gamba.

Tip: tijdgebrek, koop en guacamole van goede kwaliteit.