Salade met ricotta en pijnboompitten

Salade met ricotta en pijnboompitten

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Kookboek: Feest van Nigella Lawson

Ingredienten

50 gr pijnboompitten
200 gr verse ricotta*
´n paar basilicum blaadjes
125 gr gemengde slablaadjes
1 struik witlof
1 eetl. rode-wijnazijn
2 eetl. olijfolie extra vierge
snufje paprikapoeder
zout en peper

* verse ricotta is natuurlijk het lekkerst maar daar kan je niet altijd aankomen. Ricotta uit de supermarkt is ook geschikt voor dit recept.

Bereiding

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Strooi ze op een bord en laat ze afkoelen.

Verbrokkel de ricotta met een vork in een kom, scheur de basilicum blaadjes in stukjes en doe die bij de ricotta. Strooi er zout en peper over.

Leg de slablaadjes op een schaal. Scheur het witlof blad in stukken en strooi die over de sla.

Maak een dressing van de rode wijn azijn met de olijfolie. Breng deze op smaak met zout en peper. Sprenkel deze dressing over de sla en witlof en meng alles even met je handen.

Schep her en der bergjes ricotta op de salade en strooi wat paprikapoeder op de ricotta.