Vissoep amuse

Vissoep amuse

Algemeen


persons : 10
time : 50 minuten
book : Krant: De Gelderlander, recept aangepast

Ingredienten

½ dl olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteen fijngesneden
½ Spaans pepertje, opengesneden pitjes verwijderd
400 gr aardappel, geschild in stukjes
3 vleestomaten, ontpit en in stukjes
400 gr rode mul ( of andere vis naar keuze)
1 liter visbouillon ( van blokje of potjes)
2 takjes verse tijm
plukje saffraan
vers gemalen peper en zout

Bereiding

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de uisnippers en het Spaans pepertje hierin.
Voeg knoflook, aardappel, tijm, saffraan en tomaat toe.
Schenk de bouillon erover.
Voeg de in stukken gesneden vis toe.
Laat op zacht vuurtje in ca 30 minuten gaar worden.
Verwijder pepertje en de tijm.
Pureer de soep met een staafmixer of met de keukenmachine.
Wrijf daarna de soep door een bolle zeef.
Breng de vissoep op smaak met zout en peper.

Schep de soep in kleine voorverwarmde espressokopjes.

Tip: serveer de soep met stokbrood en Rouille van Spaanse peper.
.