Koolrabi salade

Koolrabi salade

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : www.elle.nl

Ingredienten

2 koolrabi's
halfe krop ijsbergsla
2 kleine appels (jonagold)
1 grote sinaasappel
1 eetl. citroensap
flinke hand walnoten, heel grof gehakt
plukje koriander
peper en zout
1 eetl. olijfolie
1 eetl. honing

Bereiding

Schil de koolrabi's, snijd ze in piepkleine blokjes.
Schil de appels, snijd in kleine blokjes en besprenkel met citroensap. Schil de sinaasappel dik, snijd er kleine partjes uit. Doe dit boven de slakom, want dan vang je het lekkere sap op voor in de sla. Knijp eventueel de rest van de sinaasappel uit boven de kom.
Voeg de sinaasappel, appel, sla en walnoten toe aan de koolrabi.

Snijd de koriander zeer fijn en voeg toe naar smaak.

Klop een dressing van de olijfolie, honing, peper en zout en roer die door de salade.

Opmerking:
Lekker frisse salade. Zelf laat ik de koriander in het vervolg achterwege, ook al was het minimaal de smaak overheerst snel!