Preitaart

Preitaart

Algemeen


persons : 4
time : 55 minuten (zonder deeg maken)
book : Kookboek: De zilveren lepel

Ingredienten

35 gr boter
550 gr prei
1 eetl. Parmezaanse kaas, vers geraspt
150 ml melk
100 ml slagroom
2 eieren
1 theel. bloem
40 gr emmental, geraspt
mespunt versgeraspte nootmuskaat
zout & peper

boterdeeg, zie recept elders op de site

Bereiding

Verhit de oven tot 160 Gr.C.

Beboter een taart of quichevorm.
Smelt de rest van de boter in een pan en bak de prei in 5 minuten op laag vuur zacht, roer af en toe.

Roer er de parmezaan en zout en peper naar smaak door en haal de pan van het vuur.
Meng de melk, room, eieren, bloem, emmental en nootmuskaat in een kom.
Roer hier de prei door en zet het mengsel apart.

Rol het boterdeeg op een licht met bloem bestoven aanrecht tot een ronde lap uit en bekleed er de taartvorm mee.

Prik de bodem overal in met een vork, leg er bakpapier op.
Vul hem met keramische bonen en bak hem 15 minuten blind.
Verwijder de bonen en het papier.

Schep de preivulling in de bodem, zet de taart zo’n 40 minuten in de oven en dien hem warm op.