Zoete chiligarnalen met limoen en mango

Zoete chiligarnalen met limoen en mango

Algemeen


persons : 4
time : 10 minuten + marinadetijd
book : Kookboek: De Grillpan

Ingredienten

2 limoenen
1,25 dl zoete chilisaus
1 eetl. teriyakisaus of sojasaus
12-16 rauwe reuzengarnalen
1 mango
2 eetl. koriander, vers fijngehakt
olie om te grillen

Bereiding

Rasp de schil van de limoen en pers hem uit.
Snij de andere limoen in vieren.

Meng de chilisaus met de teriyakisaus en 1 theelepel limoensap.

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal, laat de staarten eraan zitten.
Leg de garnalen in een schaal, voeg de helft van het chilimengsel toe en schep alles om.
Laat de garnalen 10-15 minuten marineren.

Pureer de mango in een keukenmachine of blender. Voeg het overgebleven chilimengsel, de fijngesneden koriander, het overgebleven limoensap en de limoen rasp toe. Meng dit alles goed door elkaar en zet koel weg toe gebruik.

Verhit een grillpan of BBQ tot middelheet voor. ( Niet te heet anders brand de marinade aan).
Bestrijk de grillpan licht met olie.
Gril de garnalen en partjes limoen in 1-2 minuten per kant, tot de garnalen van kleur veranderd zijn en de limoenpartjes bruin zijn.

Neem uit de pan en serveer de garnalen warm of gekoeld met de limoenpartjes en limoen-mangosaus.

Variatie:
- Voor op de BBQ de garnalen aan satéstokjes rijgen. Week de satéstokjes minstens 10 minuten in water om te voorkomen dat ze verbranden.
- Garnalen vervangen door inktvis of kleine octopus.

Tip: Voor de BBQ zou ik de garnalen niet marineren omdat ze dan te snel verbranden.