Asperge ham rolletjes in filodeeg

Asperge ham rolletjes in filodeeg

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Kookboek: AH, amuses, recept aangepast

Ingredienten

4 plakken filodeeg
16 groene asperges
8 plakjes gekookte ham
1 theel salie
2 eetl. olie
1 ei

Bereiding

Filodeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 225 Gr.C.

Asperge's even blacheren en afspoelen onder koud water*. Asperges halveren. Hamplakjes bestrooien met salie.
In elke plak ham 2 halve asperges rollen.

Filodeeg verdelen in repen, zo breed als asperge- hamrolletjes.
Deeg bestrijken met olie.
Ei loskloppen.
Hamrolletjes in 2 plakken filodeeg rollen en bestrijken met losgeklopt ei.

Vervolgens in midden van oven in ca. 10 munten goudbruin bakken.

Serveertip:
Warm of koud serveren als amuse of warm als bijgerecht bij het hoofgerecht.

* In het orginele recept werden groene asperges uit pot gebruikt.

Per stuk 90 Kcal
Eiwit 6 gr
Vet 4 gr
Koolhydraten 8 gr