Beenham met artisjok en walnotendressing

Beenham met artisjok en walnotendressing

Algemeen


persons : 6
time : 15 minuten
book : Diner bij Kees en Marian

Ingredienten

50 gr walnoten
1 teentje knoflook, gepeld
1 eetl. grove mosterd
4 eetl. sinaasappelsap
8 eetl. olijfolie extra vierge
2 blikken artisjokharten (a 400 g), uitgelekt
300 gr beenham

Bereiding

Stamp de noten met de knoflook fijn in een vijzel en stamp er vervolgens de mosterd, sinaasappelsap en de olijfolie door (of pureer alle voornoemde ingrediƫnten fijn met de staafmixer).
Breng pittig op smaak met zout en peper.

Snijd de artisjokharten in dunne plakjes. Verdeel de beenham over de borden en leg er een dun laagje artisjokharten op.

Bedruppel de ham met walnotendressing en bestrooi de artisjokharten met extra (versgemalen) peper.

Wijnadvies: Een soepele, fruitige, niet-zware rode wijn.

P.P.
365 KCal
12 gr eiwit
31 gr vet
10 gr koolhydraten