Gamba's met Jalapeñomayonaise

Gamba's met Jalapeñomayonaise

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande 8 2006

Ingredienten

500 gr gepelde rauwe reuzengarnalen
2 eetl. Jalapeño peperreepjes of stukjes
1 zakje verse koriander
1 eetl. limoensap
6 eetl mayaonaise
2 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook ( voor de liefhebber)

Bereiding

Pureer de Jalapeño peperreepjes of stukjes met de koriander ( incl. steeltjes) en het limoensap in een keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer tot een groene pasta*
Meng de groene pasta door de mayonaise.

Verhit de olijfolie in een koekenpan of op een BBQ plaat.
Bak de Gamba's met de knoflook in 2-3 minuten op hoog vuur.

Schep de garnalen op bordjes en serveer de Jalapeñomayonaise in kleine kommetje erbij.


*Eerlijk gezegd had ik hierna willen stoppen, de geur stond mij tegen, gelukkig heb ik dat niet gedaan, het was heerlijk. Niet heet maar toch een pittige nasmaak !!