under-heading
Gerookte zalm met gerookte nootjes
Gerookte zalm met gerookte ...
Bisque met dragonroom
Bisque met dragonroom
Zeebaars met riesling saus
Zeebaars met riesling saus
Lamsfilet met granaatappel
Lamsfilet met granaatappel
Lemon Pavlova
Lemon Pavlova

Het wordt steeds moeilijker om keuzes te maken. Alle menu’s van eerdere jaren zou ik zo ook weer op tafel willen zetten.

Toch is het mijn insteek om hier recepten te vermelden die ik nog niet eerder in de menu’s heb voorgesteld, en het liefst ook nog gerechten die ik afgelopen jaar gemaakt heb.

Bladerend door de website kwam ik tot de conclusie dat ik het diner van onze beurt van “het straatdiner 2016” in zijn geheel geschikt is voor het kerst menu. Ik ga er dus niet aan tornen. Het was een toppertje…..

Gerookte zalm met wasabi mayonaise 

Vorig jaar stond er warm gerookte zalm op het menu, dit jaar koud gerookte. Voor dit gerecht heb ik zelf gerookt, maar er is rond de feestdagen zoveel heerlijke gerookte zalm in de winkels verkrijgbaar, ik weet zeker dat dit gerecht ook daarmee uitstekend tot zijn recht komt. Kan je aan eetbare bloemetjes komen dan is dat natuurlijk een blikvanger.

Voor deze amuse is het leuk als je zelf van een stukje plastic folie een sjabloon maakt. Ik had tijdens het straatdiner een bloem, maar met de kerst zou je kunnen denken aan een hulstblad, dat maakt de presentatie net wat specialer. 

Bisque met dragonroom 

Deze bisque kan je goed van te voren maken. Schenk in een mooi glas. Niet te veel het is maar een tussen gerechtje.

Zeebaars met riesling saus

Koop een goede riesling wijn voor de saus en een zelfde fles om erbij te drinken, perfecte match!

Bak de spekjes en bleekselderij in de ochtend en verwarm deze met wat room vlak voor het uitserveren. A la minuut hoef je dus alleen nog maar kleine stukje zeebaars te bakken en het bord mooi op te maken.

Lamsfilet met wortel, groene asperge, aardappel mousseline port-jus en granaatappel pitjes

Wauw dit was lekker, zoveel structuren op je bord, iedere hap was een verrassing en wat ziet dit er mooi uit!

Lemon pavlova

Leef je uit met het fruit dat je kunt krijgen, gewoon lekker !!

Je kunt er een klein glaasje limoncello bijschenken als afsluiter van dit mooie kerst menu.