under-heading
Eendenborst met sherrypruimen
Eendenborst met sherrypruimen
Salade gerookte eend met uiencompote
Salade gerookte eend met u ...
Kastanjesoep van Wil
Kastanjesoep van Wil
Konijn op z'n limburgs
Konijn op z'n limburgs
Annekes koffiebomba
Annekes koffiebomba

Ik denk dat ik een breed toegankelijk wild menu heb samengesteld uit mijn website recepten. Het enige waar ik aan twijfel is aan de amuse icm het voorgerecht.
Als ik het zelf maak dan zou ik niet twijfelen omdat ik een rookoven bezit en de  eendenborst van het voorgerecht zelf rook. Hij smaakt daardoor net iets anders als de gekochte gerookte eendenborst. Dus aan u de keuze of dat u 2 keer dezelfde gerookte eendenborst wilt gebruiken. Al is het verschil tussen de salade en de eendenborst met sherrypruimen wel groot. Helaas heb ik geen andere wild amuse op mijn site staan, iets voor volgend jaar...

Voor de salade van gerookte eend met uiencompote kunt u de uiencompote makkelijk enkele dagen van te voren maken. I.p.v zelf eendenborst te roken, wat op zich heel leuk werk is, kunt u ook kant en klaar gerookte eendenborst kopen. In de decembermaand is deze ook goed verkrijgbaar in de supermarkten. Een leuke combinatie, uiencompote, appel, peperkoek en gerookte eend. De eetbare viooltjes zorgen voor een extra feestelijk tintje.

De kastanjes voor de kastanje soep zijn gepeld en gaar te koop, meestal zitten ze in een gesealde verpakking. Verder is de receptuur niet zo moeilijk, leuk soepje !

Ik kan dit niet meer op tafel zetten met de feestdagen, al zo vaak gegeten dat het bijna gewoon is. Zeker 2x per jaar maak ik deze konijn op z’n Limburgs en dan ook nog eens in een dubbel hoeveelheid zodat ik ze kan invriezen. Geloof me maar, ze zijn lekker !! Maak ze wel daags van te voren net als erwtensoep, doordat ze afkoelen in het braadvocht worden ze botermals.
Eerlijkheid halve moet ik zeggen dat ik soms wel wat extra appelstroop en ontbijtkoek toevoeg.
Serveer er heerlijke wintergroenten naar keuze bij.

Annekes koffiebomba is een heerlijke afsluiting van dit menu. Ook dit nagerecht moet je ruim van te voren maken. Prima toch, lekker makkelijk op de dag zelf…