under-heading
Lolly ( lollie) van cranberry paté
Lolly ( lollie) van cranbe ...
Salade met cranberry´s, radicchio en gerookte kip
Salade met cranberry´s, r ...
Zoete puntpaprika soep
Zoete puntpaprika soep
Biefstuk a la Jamie
Biefstuk a la Jamie
Hasselback aardappel
Hasselback aardappel
Gegrilde courgette met knoflook
Gegrilde courgette met kno ...
Tiramisu, snel
Tiramisu, snel

Dit menu start met een lolly van cranberry pate. Een leuke starter die ook voor kinderen erg leuk is.  Een lolly is niet veel, het is ook maar een starter, maar je kunt natuurlijk ook meerdere lolly’s op een bordje leggen.

De salade met cranberry en gerookte kip is op en top Kerst door de mooie rode radicchio salade en de cranberry dressing. Probeer de gerookte kipfilet mooi dun te snijden. De dressing kunt u ruim van te voren maken.

Deze heerlijke zoete puntpaprika soep wordt fluweel zacht als je hem op het laatst door een zeef wrijft. Je kunt hem net zo romig maken als je wenst door er ook wat room door te roeren maar van verliest hij wel zijn mooie kleur. Zeker een soep die vele lekker zullen vinden.

Een echte Jamie biefstuk als hoofdgerecht. Het vlees wordt puur gebakken en daarna door de dressing gewenteld. Echt super lekker. Houd je van knoflook dan kan je ook nog wat knoflook toevoegen aan de dressing.
Door de biefstuk in plakjes te snijden en te verdelen in de keuken op de borden kunt u ze ook mooi verdelen, want 4 dezelfde biefstukjes tref je bijna nooit :-)

Hasselback aardappelen zien er zo mooi uit en zijn erg lekker. Zorg er wel voor dat er boter-olie tussen alle aardappelschijfjes zit, gebruik anders een kwastje.

Met Jamie’s biefstuk in de hoofdrol en de hasselback aardappelen als blikvanger mag de groenten wel  ‘simpel’ zijn. Deze gegrilde courgette met knoflook past er uitstekend bij en kan zowel warm als koud gegeten worden.

Tot slot een wereld topper mijn eigen snelle tiramisu. Geschikt voor jong en oud. Voor kinderen besprenkeld u bv de helft van de langer vingers niet met koffie likeur. Voor ouderen is deze tiramisu ook geschikt omdat ik in mijn tiramisu geen rauwe eieren verwerk. Het romige effect bereik ik door een vanille toetje ( van ong. 20 ct) door de mascarpone te roeren.
Nog meer variatie tips op deze tiramisu leest u onder aan het recept.